Savaş Sanatı - Senaryo


Burada bir savaş için iki temel senaryo olabilir. Bir savaş aynı adadaki iki farklı şehir arasında geçen bir kara savaşı olabilir. Veya farklı adalarda bulunan şehirler arasında denizaşırı bir savaş olabilir.
Kara yoluyla yapılan savaşlar daima kara savaşı olarak sonuçlanır, savunma gücü şehirde konuşlanmış olan askerler ve/veya savaş makinelerinden oluşur.
Deniz yoluyla yapılacak bir saldırıda ilk olarak düşmanın şehre yakın hiç bir savaş gemisi olmadığından emin olmanız gerekir. Aksi takdirde sizin askerlerinizi taşıyan nakliye gemilerinizin yolunu keser ve en kötü ihtimalle de batırır.
Başka adadaki şehrin yolu serbest olduğunda, askerleriniz karaya çıkabilir ve eğer gerekirse kara savunma birimlerini yok etmek zorunda kalırlar.
Ada haritasında bir düşman şehri seçtiğinizde aşağıdaki seçeneklere sahip olursunuz:
  • Yağmala - Tüm savunma birimleri yenildiğinde koruma altında olanlar dışında her şey yağmalanır. Yağma ve yağmaladığınız kaynakları kurbanınızın nakliye gemilerine yüklemek için 20 dakikanız var. Ayrıca kurbanınızın hazinesindeki altınların (% Şehir kademesi x (şehir kademesi - 1)) kadarını da yağmalarsınız.
  • Limanı Kuşat - Savaş gemileri şehre giden gelen nakliyeleri önler.
  • Şehir İşgal Et [Vali (Askeri) araştırmasının tamamlanmış olmasını gerektirir] - İşgal edilmiş şehri askerleriniz için üs olarak kullanabilirsiniz. Bununla birlikte askerleriniz ve denizcileriniz bakım ücretlerinin bir bölümünü işgal ettikleri şehirde içki aleminde ziyan edeceklerdir.
İpucu: Yağmalanan şehirdeki liman daha büyük olduğunda, daha fazla kaynak yağmalanabilir.
İpucu: Savaş gemilerinin bir limanı kuşatması veya askerlerin bir şehri işgali devam ettiği sürece bakım masrafları normalin iki katı olur!

Savaş Sanatı Savaş Sanatı - Savaşın Seyri

0 yorum: