Anlaşma


Diğer oyuncularla yapabileceğiniz farklı türde anlaşmalar mevcut. Ada haritasında istediğin şehrin üzerine tıkla ve soldaki menüden Diplomasiyi seç. Mesajı hazırlarken hangi anlaşmayı yapmak istediğini belirleyebilirsin.

Kültürel Eşya Anlaşması

Kültürel Eşya Anlaşması yapmadan önce Kültürel Etkileşim(Bilim) araştırmasını tamamlamalı ve en az 1 müzeye sahip olmalısın. Bundan sonra bir müzesi olan her oyuncuyla Kültürel Eşya Anlaşması yapabilirsin. Her anlaşma müzende sergileyebileceğin bir kültürel eşyaya sahip olmanı sağlar. Her sergi şehrindeki vatandaşlarının memnuniyet seviyesini artırır.
İpucu: Sadece müzenin gelişim kademeleri kadar kültürel eşya anlaşması yapabilirsin. Farklı şehirlerdeki müzelerin kademeleri de buna eklenecektir. Bunun yanında, sadece müze kademen kadar kültürel eşyayı müzende sergileyebilirsin.

Ticaret Anlaşması

Bu sadece Market(Ekonomi) araştırmasını tamamladığında yapabileceğin bir araştırmadır. Bir ticaret anlaşması beklenilenin aksine sana ortağının ticaret merkezinde öncelik sağlar. Bunun anlamı, sen ortağının ticaret merkezindeki bir teklifi kabul eder etmez, o senin için ayrılır ve diğer oyuncular tarafından kapılamaz.
İpucu: Bir ticaret anlaşmasının teklif edene maliyeti 4 diplomasi puanıdır. Sadece 2 diplomasi puanı anlasmayi kabul eden oyuncudan alinir.

Askeri Anlaşma

Diplomasi(Denizcilik) araştırmasını yapar yapmaz başka oyuncuların şehirlerine askeri anlaşmalar teklif edebilirsiniz. Anlaşma yapıldıktan sonra, o şehri daha fazla askeri operasyon için bir üs olarak kullanabilirsin. Yine de askerlerini orada konuşlandırdığın için çift katı bakım maliyeti ödersin.
İpucu: Bir askeri anlaşmanın teklif edene maliyeti 11 diplomasi puanıdır. Askeri anlaşmayı kabul eden oyuncudan 2 diplomasi puanı alınır.
İpucu: Bir Askeri anlaşma belirli bir şehir ile yapılabilir. Aynı oyuncunun diğer şehirlerini de üs olarak kullanabilmek için daha fazla askeri anlaşma yapman gerekir.

İttifaklar ve Anlaşmalar İttifaklar: Kuruluş ve Üyeler

0 yorum: